Fröer Nelson Garden Snackpaprika Snacking Purple
- 5 för 4
Genomsnitt kund recension 4.4
I den här guiden går vi igenom steg för steg hur du lyckas med att odla paprika – från att välja rätt sort och förkultivera till att vårda och skörda paprika.
Att odla paprika är både givande och enkelt, särskilt om du älskar färgglada, smakrika grönsaker i köket. Paprika, som egentligen är en frukt, är nära besläktad med chili och tomat. Med rätt skötsel och en varm, solig växtplats kan du njuta av egenodlade paprikor som förhöjer både smak och färg på dina rätter.
Det finns ett stort utbud av paprikasorter att välja mellan, från söta och milda till kryddiga och aromatiska. Testa olika sorter för att hitta din favorit! För krukodling passar buskiga sorter bäst, medan högväxande sorter trivs bättre på friland eller i växthus.
Paprika har en lång utvecklingstid och kräver förkultivering för att ge en bra skörd. Följ dessa enkla steg:
Paprikor är redo att skördas när de har fått sin fulla färg och är blanka och fasta. Genom att skörda regelbundet stimulerar du ny fruktsättning. Paprika kan lagras i kylskåp eller på en sval plats i upp till två veckor.