- Pampig svartkål
- Savoylika, mörkt blågröna blad med vit mittnerv
- Köldtålig kulturarvssort från 1800-talet
- Mycket vacker i samplanteringar
- Använd färsk eller tillagad samt som dekoration
- Ekologiskt frö
Produktdetaljer
Svartkål Nero di Toscana, även kallad palmkål är en pampig sort med savoylika, mörkt blågröna blad med vit mittnerv. En kulturarvssort från 1800-talet. Köldtålig och mycket vacker i samplanteringar. Används likt grönkål eller spenat, färsk eller tillagad samt som dekoration.
Odlingsinstruktion: Förkultivering: Så fröna 1 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 20°C. Efter groning placera sådden runt 18°C med mycket ljus. Utplanteras i näringsrik jord efter avhärdning när jorden blivit varm och frostrisken är över. Undvik uttorkning. Blir godast efter några frostnätter. Är inte riktigt lika köldtålig som grönkål, kan skördas fram till årsskiftet. Lämpar sig även för kallsådd på vintern.