Gå till huvudinnehållet
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp 31/1 2025

Genomsnitt kund recension

Tänk på att potatisar inte mår bra av att frysa eller bli alldeles för varma, hämta därför ditt paket på utlämningsstället eller i butiken så fort som möjligt.

Sättpotatis LPM Timo Vår 2kg

Art.nr:1167946

  • Jordnära sortiment
  • Fri retur i butik
  • Öppet köp i 30 dagar
En mycket populär och tidig färskpotatis som ger rikligast skörd på mullrika mineraljordar. En fast sort med runda knölar med ljusgult kött och gult skal.
  • Mycket tidig färskpotatissort, klarar att sättas i kall jord
  • Kokegenskap: Fastkokande sort
  • Resistent mot potatiskräfta och medelresistent mot bladmögel och skorv
  • Rundovala knölar med ljusgult kött och gult skal
  • Utmärkt val för norra Sverige med kort tillväxttid på 7-8veckor. Kan lagras väl för en färskpotatis
  • Utsökt att steka, ugnsrosta eller koka

Produktdetaljer

Skalfärg: Ljusgul

Köttfärg: Ljusgul

Knölform: Rund

Kokegenskaper: Fastkokande

Knölstorlek: Medel

Växtnäring: Timo kan odlas på de flesta marker som lämpar sig för potatis. Den rikligaste skörden ger Timo på mullrika mineraljordar.

Bevattning: Första bevattningen ska vara genomförd före knölsättningen. Vidhåll en jämn fuktighet.

Förgroning: Vid tidig produktion rekommenderas lång förgroningstid i ganska låg temperatur. Om ett stort antal knölar önskas räcker det att väcka utsädet i 1-2 veckor i 8-10 grader. Övergroning minskar antalet knölar.

Sättning: Timo tål sättning i kall jord.

Radavstånd: 70-80 cm

Sättavstånd: 26-28 cm

Lagring: Snabb torkning rekommenderas omedelbart efter upptagning. Åtgärden ökar potatisens lagringshållbarhet. Vid tidig upptagning är det en fördel att snabbt kyla ner knölarna. Eftersom sorten har ett tunt skal kräver den varsam hantering.

LPM

LPM är Experter på potatis och är Sveriges största aktörer inom sättpotatis. Svensk sättpotatis av högsta kvalitet. De har ett brett utbud med allt från riktigt tidiga sorter som blir perfekta till midsommarsillen till de du kan skörda långt in på hösten, lagra och ha till en mustig höstgryta.