- För hösaltning & halkbekämpning
- För saltning av fisk & kött
- Även för kokning, rökning & grillning
- Utgående artikel
Produktdetaljer
Havssalt skapas genom att man släpper in saltvatten i stora grunda laguner, vilka kallas "Saliner". Med solen hjälp torkas vatten bort och saltlösningen pumpas till nästa salin. Detta sker i flera steg tills man har rått havssalt med ca 3 % fuktighet.Denna process är mycket energisnål och därmed ett bra miljöval.
Till det torra höet är det fuktigare saltet bra eftersom det lättare kan motverka bakterietillväxt. Till halkbekämpning motverkar det fuktigare saltet isbildningen snabbare än ett torrt salt.
Saltning är en välkänd metod för att konservera till exempel skinka, korv och fisk. Var noggrann med att följa recepten. Saltet lakar ur en del av vattnet, ökar hållbarheten och ger även en god och naturlig smak.
Saltet funkar även vid kokning, men framför allt vid rökning och grillning där det lämpar sig mycket väl.