- Behåller sin fina färg vid kokning
- Späda blad är också mycket gott i sallad
- Trivs i näringsrik och fukthållande jord
- Köttet färgar inte av sig så utmärkt för sallader eller dekoration
- Kan ätas både som primär, kokt med smör eller läggas in
- Glöm inte att gallra tidigt och gödsla med kaliumrikt gödsel
Produktdetaljer
Rödbetan behåller sin fina färg vid kokning och är passande att äta som både primör, kokt med smör och för inläggning. Betan passar även utmärkt till sallader då det gula köttet inte färgar av sig. Unga blad på plantan kan även användas på samma sätt som mangold om man inte sår betorna för tidigt. Det är viktigt att plantan inte utsätts för frost tidigt eftersom att den då kan gå i blom vilket kommer resultera i en utebliven skörd. Precis som andra betor trivs den i näringsrik och fuktighetshållande jord. Kom ihåg att gallra tidigt och gödsla med kaliumrikt gödselmedel.
Latinskt namn: Beta vulgaris
Plantavstånd: 5 cm
Radavstånd: 30-40 cm
Växtläge: Sol till halvskugga
Antal frö: 117
Räcker till: 3-4 M