Orientalisk krydda där både blad och frön används. Upprepa gärna sådden med 2-3v mellanrum så har du tillgång till fräscha blad hela sommaren.
- Orientalisk krydda
- Både blad och frön används
- Upprepa sådden för fräscha blad hela sommaren
- Färska blad skördas efterhand
- Fröna skördas strax innan mognad
- Säsongsvara
Produktdetaljer
Koriander är en orientalisk krydda som är perfekt i till exempel curry och indiska maträtter. Både blad och frön används. Upprepa gärna sådden med 2-3 veckors mellanrum så att du har tillgång till fräscha blad hela sommaren. De färska bladen skördas efterhand och fröna skördas strax innan mognad, hela växten klipps av, hängs upp och ner för att torka. Låter du plantan stå kvar faller fröna till marken och den självsår sig.
Koriander trivs på de flesta jordar men gärna torr och lätt jord, skyddad växtplats och är en dekorativ växt med svagt rosa blommor.