Orientalisk krydda där både blad och frön används. Upprepa gärna sådden med 2-3v mellanrum så har du tillgång till fräscha blad hela sommaren.
- Orientalisk krydda
- Både blad och frön används
- Upprepa sådden för fräscha blad hela sommaren
- Färska blad skördas efterhand
- Fröna skördas strax innan mognad
- Säsongsvara
Produktdetaljer
En orientalisk krydda som används i curry, indiska maträtter mm. Både blad och frön används. Upprepa gärna sådden med 2-3v mellanrum så har du tillgång till fräscha blad hela sommaren. Skörda färska blad efter hand. Fröna skördas strax innan mognad, hela växten klipps av, hängs upp och ner för att torka. Låter man plantan stå kvar faller fröna till marken och den självsår sig. Dekorativ växt, med svagt rosa blommor. Trivs på de flesta jordar men gärna torr och lätt jord, skyddad växtplats.
Växtläge:
Sol
Plantavstånd:
15-20
Radavstånd:
20
Sådjup:
1
Förodling/Direktsådd:
Förodling
Förodlingsperiod:
Direktsådd:
april-juli
Skördetid:
juni-september