En välkänd, populär svensk kryddväxt med aromatiska, doftande och mörkgröna blad. Plocka blad efter hand, cirka en månad efter uppkomst.
- Välkänd och populär svensk kryddväxt
- Aromatiska och doftande mörkgröna blad
- Plocka blad efter hand
- Går i blom betydligt senare än vanlig dill
- Går bra att frysa
- Säsongsvara
Produktdetaljer
En välkänd, populär mycket svensk kryddväxt. Sorten har aromatiska, doftande och mörkgröna blad. Lämpar sig särskilt väl att skörda som bladdill, då den går i blom betydligt senare än vanlig dill. Plocka blad efter hand, ca en månad efter uppkomst. Upprepa sådden med några veckors mellanrum för att ha tillgång till bladdill hela sommaren. Går bra att frysa. Trivs i en näringsrik, lucker, fuktighetshållande och väldränerad jord. Byt växtplats varje år. Vattna vid torka.
Växtläge:
Sol
Plantavstånd:
1
Radavstånd:
30
Sådjup:
0,5
Förodling/Direktsådd:
Direktsådd
Förodlingsperiod:
Direktsådd:
april-augusti
Skördetid:
maj-oktober