- Används ofta som tapas
- Scoville: 2 000-20 000
- Skörda efter hand för riklig skörd
- För tapas, se till att skörda frukten tidigt (grön och omogen), annars är den för stark
- Går utmärkt att göra ett mildare chilipulver på de röda fukterna
- Skörda efter hand för riklig skörd
Produktdetaljer
Chilipeppar som ofta används som tapas genom att snabbt steka i olja med flingsalt. För detta ändamål, se till att skörda frukten tidigt (grön och omogen), annars är den för stark. Går utmärkt att göra ett mildare chilipulver på de röda fukterna. Scoville: 2 000-20 000
Odlingsinstruktion: Förkultivering: Så fröna 0.5 cm djupt och håll sådden fuktig. Optimal groningstemperatur är 22-30°C. Efter groning placera sådden runt 18°C med mycket ljus. Sådd före mars behöver växtbelysning. Plantera ut i krukor, pallkrage eller växthus när jorden blivit varm och frostrisken är över (inte under 7°C). Placera gärna på ett varmt och skyddat läge. Skörda efter hand för riklig skörd.